• Τεχνικές Δημιουργίας Προζυμιών
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Τεχνικές Φυλλοποίησης
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητής Χρήστος Καραολή
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς, αρτοτεχνίτες
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο οποίο οι σπουδαστές θα φτιάξουν οι ίδιοι  κρουασάν βουτύρου σε διάφορες παραλλαγές, δίχρωμα κρουασάν, μπριός αλμυρά και γλυκά, σφολιατοειδή, muffins και αλλά. Μια μοναδική hands-on εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν το κάτι παραπάνω στον κόσμο των πρωινών.

Προσδοκίες και στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα έχουν ουσιαστική γνώση στους τομείς των προζυμιών, του ζυμώματος, της ωρίμανσης, της φυλλοποίησης και του γαρνιρίσματος. Θα μάθουν πρακτικούς τρόπους ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα που θα διδαχθούν στην παραγωγή τους και θα δουν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας.