• Τεχνικές ανοίγματος ζύμης για πίτσα
  • Τεχνικές ανοίγματος ζύμης για καλτσόνε
  • Τεχνικές ανοίγματος ζύμης για πεινιρλί
  • Παραλαγές-συνταγές
  • Πρακτική άσκηση
  • Εισηγητής Χάρης Παπαλίτσας
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Ερασιτέχνες, Home Bakers
  • Επίπεδο Επίπεδο 1 Εισαγωγικό

    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές.

Περιγραφή

Pizza ή πεϊνιρλί; Πρέπει να διαλέξουμε; Φυσικά και όχι, αφού και τα δύο αποτελούν τα πιο αγαπημένα σνακ με βάση τη ζύμη και το τυρί.

Pizza, η ιταλίδα στρογγυλή θεά της γεύσης, που μας συνοδεύει στα πάρτι, στις βραδιές με ταινία στο σπίτι ή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου!

Με λεπτό και τραγανό ζυμάρι ή με πλούσιο και αφράτο, γαρνιρισμένη με ό,τι λαχταράμε κάθε φορά, η πίτσα έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους.

Από την άλλη, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, το αγαπημένο μας πεϊνιρλί, προέρχεται από την τουρκική λέξη peynir που σημαίνει τυρί. Αυτό το αγαπημένο βαρκάκι αφράτης ζύμης γεμιστό με λαχταριστά υλικά από πολλούς θεωρείται το ξαδερφάκι της πίτσας.

 

Προσδοκίες και στόχοι

Στο μάθημα αυτό η Ελληνική Σχολή Αρτοποίας σε συνεργασίε με τους Μύλους Αγιου Γεωργίου βάζει την εγγύηση των ποιοτικότερων αλεύρων και εσείς το μεράκι για να μάθουμε όλοι μαζί να φτιάχνουμε τις πιο λαχταριστές ζύμες, για τα αγαπημένα εδέσματα και να ανακαλύψουμε πόσο διασκεδαστική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.