Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Kamel Saci

Το μονοπάτι της επιτυχίας ήρθε για τον Kamel Saci από μια ρήξη συνδέσμων, ο οποίος από διεθνής αθλητής κατέληξε σε έναν παγκοσμίου φήμης αρτοποιό. Ένα ξεχωριστό γεγονός, ένα "όμορφο λάθος" όπως το θέτει ο Saci, το οποίο άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Γεννημένος στο Gascony της Γαλλίας, ο Saci μεγάλωσε στο μικρό χωριό Vianne, μαζί με τα δύο αδέρφια του και τον πατέρα, με μεγάλη αγάπη για τα αγωνιστικά αθλήματα. Ο Saci ακολούθησε γρήγορα το τζούντο και έγινε δεκτός σε μια τοπική αθλητική ακαδημία στο Μπορντώ, όπου έλαβε ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αγωνιζόμενος σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών, ο Saci κέρδισε τόσο εθνικά όσο και διεθνή πρωταθλήματα. Στη μέση της αθλητικής του επιτυχίας ο Saci, έχοντας μια ισορροπημένη σχολική ζωή, αποφοίτησε από το γυμνάσιο και από το κολέγιο, κατέχοντας πτυχία στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη λογιστική και στην επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, στην ηλικία των 18, ο Saci έπαθε ρήξη συνδέσμων τελειώνοντας έτσι την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας ως επαγγελματία αθλητή.  Ο Saci αναζήτησε εργασία για να κρατήσει τον εαυτό του απασχολημένο και να κερδίσει κάποια επιπλέον χρήματα, ενώ ανέκαμπτε από τον τραυματισμό του. Στόχος του ήταν η επιστροφή του στο τζούντο την επόμενη σεζόν. Ο Saci ήρθε σε επαφή με ένα τοπικό πρακτορείο όπου αναζήτησε εργασία μερικής απασχόλησης και έτσι πήγε σε ένα τοπικό αρτοποιείο. Παρά τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο ψήσιμο του ψωμιού και τον επαγγελματικό αθλητισμό, εκπλήσσοντας τον εαυτό του, ο Saci αγάπησε το ψωμί σχεδόν αμέσως.

Η πρόσφατη ανακάλυψη για το πάθος του για το ψήσιμο τον ώθησε να επανεξετάσει την επιστροφή του στον αθλητισμό και να αλλάξει πλήρως την πορεία του.  Έγινε αποδεκτός στην Εθνική Σχολή Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στη Ρουέν της Γαλλίας, όπου πήρε εξειδίκευση σε παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και viennoiserie. Μετά την αποφοίτησή του, ο Saci προσλήφθηκε από τον Eric Kayser, έναν από τους πιο γνωστούς αρτοποιούς στο Παρίσι ως υπεύθυνος παραγωγής στην Saint Germain des Pres. Καθώς το κατάστημα παρέδιδε ψωμί στις γύρω επιχειρήσεις, ο Saci πήρε μια πρώτη γεύση για την παραγωγή και την παροχή ψωμιού εξαιρετικής ποιότητας σε πολυτελή ξενοδοχεία και πελάτες του εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένων και του φημισμένου σεφ Alain Ducasse.

Από το Παρίσι, ο Saci θα ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας τις τοπικές συνταγές και να λατρέψει την ακρίβεια της γαλλικής τεχνικής και τις πολιτιστικές παραδόσεις ψησίματος των περιοχών στις οποίες προσλήφθηκε. Η καλλιτεχνία του, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή θα τον οδηγήσουν στη Ρωσία, την Κολομβία, την Βραζιλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του η δουλειά του Saci έχει συγκεντρώσει επαίνους από τον κλάδο του και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Οι δημιουργίες του για το φούρνο L' Aubaine του Λονδίνου σερβίρονται στα γειτονικά εστιατόρια των διάσημων σεφ Pierre Gagnaire και Joel Robuchon. Στη Βαρκελώνη βοήθησε τους αρτοπαρασκευαστές ψωμιού τέταρτης γενιάς να αναπτύξουν το πρώτο βιολογικό φούρνο βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Baluard Forn de Pa στην οδό Baluard και στο ξενοδοχείο PRAKTIK, το οποίο θεωρήθηκε ως το καλύτερο της χώρας. Στη Νέα Υόρκη τα ψωμιά του στο ρουστίκ ιταλικό εστιατόριο Il Buco Alimentari αναγνωρίστηκαν από τους New York Times.

Καθώς μιλάει τέσσερις γλώσσες, ο Saci θεωρεί εύκολο να προσφέρει υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη τοποθεσία ή την κλίμακα. Έξω από τη Μαδρίτη, βοήθησε να φέρουν τις ανοιχτές κουζίνες σε μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης. Στο Μαϊάμι, ξεκίνησε ένα μεγάλης κλίμακας χονδρεμπόριο αρτοποιίας, εκπαιδεύοντας πάνω από 100 άτομα προσωπικό. Ανέπτυξε και δημιούργησε μενού για μια ποικιλία μικρών εστιατορίων, αρτοποιείων και καφενείων, συμπεριλαμβανομένου του πολύ γνωστού cult La Colombe στη Φιλαδέλφεια. Πρόσφατα, ο Saci προσλήφθηκε από την ελβετική εταιρεία Nestle για να διοργανώσει εσωτερικά εργαστήρια με επίκεντρο τον ποιοτικό έλεγχο και την παγκόσμια καινοτομία στα προϊόντα.  Επίσης προσλήφθηκε από τους συγγραφείς του ανερχόμενου βιβλίου Modernist Cuisine για να είναι ο δοκιμαστής των συνταγών ψωμιού.

Σήμερα, ο Saci έχει δημιουργήσει την Kamel Saci Breads Consulting και είναι υπερήφανος που επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε πελάτες που εκτιμούν τη σημασία των προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τις περισσότερες μέρες μπορεί να βρεθεί να φτιάχνει ψωμί στη Νέα Υόρκη, μια άσκηση που τον κρατά σε εγρήγορση για την επόμενη του περιπέτειά ως σύμβουλος και του παρέχει συνεχώς μια πρόκληση, η οποία, όπως το τζούντο, απαιτεί συνεχή αφοσίωση και πρακτική για να τελειοποιηθεί.