Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα σεμινάρια μας

Στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας ο επαγγελματίας μπορεί να διαλέξει από μια σειρά ταχύρυθμων και εξειδικευμένων σεμιναρίων. Τα σεμινάρια καλύπτουν σε βάθος όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται να αποκτήσουν όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις/ τεχνικές αρτοποίησης, να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες αρτοποιούς, τεχνίτες και εργαζόμενους αρτοποιείων που επιθυμούν τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση τόσο των ίδιων όσο και των συνεργατών τους στο χώρο των αλεύρων. 

Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και μπορεί κανείς να επιλέγει να παρακολουθεί όποιο τον ενδιαφέρει. 

Με την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου χορηγείται στους σπουδαστές Βεβαίωση Παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παρακολούθηση όλων των ωρών διδασκαλίας. 

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, στο Κερατσίνι Αττικής.  

 

Επίπεδα Δυσκολίας

Τα σεμινάρια της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας έχουν σχεδιαστεί και διαβαθμίζονται σε 3 επίπεδα δυσκολίας έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Επίπεδο 1  Εισαγωγικό
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε δεν έχουν λάβει κάποια κατάρτιση ή δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία κι εξειδίκευση.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης.

Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίπεδο 3 Αυξημένης δυσκολίας
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  διαθέτουν  ήδη κάποια χρόνια εμπειρίας στο χώρο ενώ έχουν αποκτήσει και σχετική επαγγελματική κατάρτιση.
Τα σεμινάρια που ανήκουν στη βαθμίδα αυτή, είναι σχεδιασμένα ώστε να εφοδιάζουν τους σπουδαστές με εξειδίκευση επιμόρφωση και τεχνογνωσία υψηλών προδιαγραφών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης.

Εγγραφές – Πληρωμή διδάκτρων

Για να εγγραφείτε σε ένα από τα σεμινάρια μας, μπορείτε να κλείσετε θέση είτε ηλεκτρονικά υποβάλλοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, είτε τηλεφωνικά καλώντας στη γραμματεία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-16:00, είτε αυτοπροσώπως στη Γραμματεία στο 2ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης Μύλοι Λούλη (Σπετσών 1, 187 55, Κερατσίνι) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08:30-15:30.

Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται μόνο με την πληρωμή των διδάκτρων, η οποία καταβάλλεται σε δύο (2) δόσεις: α) προκαταβολή 20% των διδάκτρων με την υποβολή του ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και β) εξόφληση μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του εκάστοτε σεμιναρίου. Η πληρωμή γίνεται είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας στη Γραμματεία της Σχολής (8.30-15.30).

Ειδικές τιμές

Προσφέρονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

-20€ κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης.

-10% από την παρακολούθηση του δεύτερου σεμιναρίου και μετά, σε κάθε εξάμηνο.  

 -20% επί των διδάκτρων στο δεύτερο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 2 μέλη της ίδιας επιχείρησης.(Το πρώτο άτομο θα πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).

 -30% επί των διδάκτρων στο τρίτο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 3 μέλη της ίδιας επιχείρησης. (Το πρώτο άτομο θα πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).

Eπερχόμενα σεμινάρια

 • Προζυμένια Ψωμιά, Τεχνικές Ωρίμανσης και Τεχνολογία Προζυμιών

  Το Προζύμι περιγράφει πολλές κατηγορίες ζύμης οι οποίες αποτελούν καλλιέργεια μύκητα.  Στο σεμινάριο θα διαχωριστεί η μια κατηγορία από την άλλη (Sourdough, Biga, Poolish, Sponge, Pate Fermante) και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες και οι χρήσεις τους. Επιπρόσθετα θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

  • Έναρξη 05/03/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Σύγχρονη Ζαχαροπλαστική & Γλυκά Ταξιδίου

  Ο όρος σύγχρονη ζαχαροπλαστική αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ανταγωνιστικότητας. Οι υφές, η γεύση και η εμφάνιση πρέπει να έχουν χαρακτήρα πρωτοποριακό για τον πελάτη και πρακτικό-οικονομικό για τον επιχειρηματία η τον τεχνίτη.  Mέσα από το σεμινάριο αυτό οι  τεχνίτες ζαχαροπλαστικής και οι αρτοποιοί θα εξελίξουν τη βιτρίνα του καταστήματός τους αξιοποιώντας σωστά το προϊόν από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

  • Έναρξη 12/03/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Viennoiserie και Πρωϊνά Αρτοποιείου Αλμυρά και Γλυκά

  Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο οποίο οι σπουδαστές θα φτιάξουν οι ίδιοι  κρουασάν βουτύρου σε διάφορες παραλλαγές, δίχρωμα κρουασάν, μπριός αλμυρά και γλυκά, σφολιατοειδή, muffins και αλλά. Μια μοναδική hands-on εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν το κάτι παραπάνω στον κόσμο των πρωινών.

  • Έναρξη 14/04/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Διοίκηση Αρτοποιείου (Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Μarketing, Προώθηση, Κοστολόγηση, Τεχνικές Πωλήσεων)

  Στο σεμινάριο αναλύονται βασικές έννοιες διοίκησης, με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες της επιχείρησης, έτσι ώστε να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για την οικονομικά υγιή λειτουργία του  αρτοποιείου. Οι σπουδαστές θα λάβουν όλα τα εργαλεία για να μπορούν να προσδιορίσουν ποιο είναι το παρόν σύστημα πωλήσεών και εξυπηρέτησης του καταστήματός τους. Θα μάθουν τις επιτυχημένες στρατηγικές μάρκετινγκ και τις τακτικές προώθησης για όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν ένα αρτοποιείο, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις, την κερδοφορία και την ικανοποίηση των πελατών τους. 

   

  • Έναρξη 23/04/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, με τον Josep Pascual. Με τη συμμετοχή 5 ακόμη διεθνούς φήμης αρτοποιών & ζαχαροπλαστών.

  Το πρώτο Διεθνές σεμινάριο αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Τρεις κορυφαίοι αρτοποιοί, ένας κορυφαίος ζαχαροπλάστης, ένας κορυφαίος pizzaiolo και μια εξειδικευμένη στον τομέα των τροφίμων χημικός θα απαρτίσουν το τριήμερο πρόγραμμα του σεμιναρίου. Μέσα από την τριβή με επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες οι σπουδαστές θα μπορέσουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αποκομίσουν νέες καινοτόμες ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν την διαφορά.

   

  • Έναρξη 07/05/2018
  • Συνολικά 27 ώρες
 • Χειροποίητες Πίτες με Παραδοσιακές και Σύγχρονες Γεμίσεις

  Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις των συμμετεχόντων προκειμένου να δούνε το φύλλο και τη γέμιση του πέρα από αυτό που είναι. Να ανακαλύψουν τεχνικές για υγιεινό και νόστιμο φύλλο και να συνδυάσουν γεμίσεις που θα μπορέσουν να πουλήσουν ως ένα πλήρες γεύμα.  Θα ξεκινήσουν με την προετοιμασία φύλλου που θα είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των συνταγών. Θα παρουσιαστεί, Φύλλο Χωριάτικο, Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ζύμη Κουρού, Ζύμη Κουρού Ολικής Άλεσης, παραδοσιακό φύλλο.  Θα μιλήσουν για κάθε γέμιση ξεχωριστά και θα δοθούν οι αντίστοιχες συνταγές.

  • Έναρξη 21/05/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Σάντουιτς: Βάσεις Ψωμιού & Συνταγολόγιο Γέμισης - Κρύα γεύματα/Σαλάτες

  Ένα ιδανικό σεμινάριο για να μάθετε τα πάντα γύρω από τα σάντουιτς και τις σαλάτες.   Στο σεμινάριο αυτό οι σπουδαστές θα διδαχθούν προτάσεις για τις βάσεις για ψωμί για τα σάντουιτς του αρτοποιείου τους και θα πάρουν προτάσεις για τις πιο γευστικές γεμίσεις αυτών.  Θα μάθουν πώς να φτιάχνουν φρέσκιες και δροσερές σαλάτες, με ευπαρουσίαστους τρόπους σερβιρίσματος, για τα αγαπημένα γεύματα της ημέρας των πελατών τους.

  • Έναρξη 04/06/2018
  • Συνολικά 18 ώρες