Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα σεμινάρια μας

Στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας ο επαγγελματίας μπορεί να διαλέξει από μια σειρά ταχύρυθμων και εξειδικευμένων σεμιναρίων. Τα σεμινάρια καλύπτουν σε βάθος όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται να αποκτήσουν όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις/ τεχνικές αρτοποίησης, να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες αρτοποιούς, τεχνίτες και εργαζόμενους αρτοποιείων που επιθυμούν τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση τόσο των ίδιων όσο και των συνεργατών τους στο χώρο των αλεύρων. 

Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και μπορεί κανείς να επιλέγει να παρακολουθεί όποιο τον ενδιαφέρει. 

Με την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου χορηγείται στους σπουδαστές Βεβαίωση Παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παρακολούθηση όλων των ωρών διδασκαλίας. 

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, στο Κερατσίνι Αττικής.  

 

Επίπεδα Δυσκολίας

Τα σεμινάρια της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας έχουν σχεδιαστεί και διαβαθμίζονται σε 3 επίπεδα δυσκολίας έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Επίπεδο 1  Εισαγωγικό
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε δεν έχουν λάβει κάποια κατάρτιση ή δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία κι εξειδίκευση.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης.

Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίπεδο 3 Αυξημένης δυσκολίας
Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  διαθέτουν  ήδη κάποια χρόνια εμπειρίας στο χώρο ενώ έχουν αποκτήσει και σχετική επαγγελματική κατάρτιση.
Τα σεμινάρια που ανήκουν στη βαθμίδα αυτή, είναι σχεδιασμένα ώστε να εφοδιάζουν τους σπουδαστές με εξειδίκευση επιμόρφωση και τεχνογνωσία υψηλών προδιαγραφών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης.

Εγγραφές – Πληρωμή διδάκτρων

Για να εγγραφείτε σε ένα από τα σεμινάρια μας, μπορείτε να κλείσετε θέση είτε ηλεκτρονικά υποβάλλοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, είτε τηλεφωνικά καλώντας στη γραμματεία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-16:00, είτε αυτοπροσώπως στη Γραμματεία στο 2ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης Μύλοι Λούλη (Σπετσών 1, 187 55, Κερατσίνι) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08:30-15:30.

Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται μόνο με την πληρωμή των διδάκτρων, η οποία καταβάλλεται σε δύο (2) δόσεις: α) προκαταβολή 20% των διδάκτρων με την υποβολή του ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και β) εξόφληση μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του εκάστοτε σεμιναρίου. Η πληρωμή γίνεται είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας στη Γραμματεία της Σχολής (8.30-15.30).

Ειδικές τιμές

Προσφέρονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

-20€ κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης.

-10% από την παρακολούθηση του δεύτερου σεμιναρίου και μετά, σε κάθε εξάμηνο.  

 -20% επί των διδάκτρων στο δεύτερο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 2 μέλη της ίδιας επιχείρησης.(Το πρώτο άτομο θα πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).

 -30% επί των διδάκτρων στο τρίτο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 3 μέλη της ίδιας επιχείρησης.  (Το πρώτο άτομο πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).

Eπερχόμενα σεμινάρια

 • Ιταλική Αρτοποιία με τον Ezio Marinato

  Ένα σεμινάριο βασισμένο στην Ιταλική Αρτοποιητική Παράδοση με τον διάσημο Ιταλό αρτοποιό Ezio Marinato. O Ezio Marinato το 2002 ήταν ο νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αρτοποιίας στην Ελβετία και το 2007 νικητής στην κατηγορία «Γεύση και Θρεπτική αξία» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αρτοποιίας στην Lyon της Γαλλίας. Μαζί του οι σπουδαστές θα παρασκευάσουν προζυμένια Panettone, τσιαπάτες, pizza, focaccia και άλλες παραδοσιακά ιταλικές συνταγές.

   

  • Έναρξη 14/09/2018
  • Συνολικά 27 ώρες
 • Σύγχρονες Τάσεις σε Μπισκότα, Κριτσίνια & Μπάρες Δημητριακών

  Τα μπισκότα και τα κριτσίνια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καταστημάτων της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους και οι μπάρες δημητριακών προσφέροντας στον καταναλωτή ένα δυνατό σνακ,  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.  Επίσης οι νέες τάσεις έχουν να κάνουν  με superfoods προϊόντα, όπως κράνμπερι,  λιναρόσπορο κλπ, που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αλεύρια θα μας προσφέρουν συνταγές γευστικές, αλλά και γεμάτες θρεπτικά συστατικά.

  • Έναρξη 24/09/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Επιχειρησιακές Λειτουργίες, Οργάνωση και Διοίκηση Αρτοποιείου -Ζαχαροπλαστείου

  Ηγεσία, Coaching, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Διαχείριση Αλλαγών, Διαπραγματεύσεις, Marketing.  Στο σεμινάριο αναλύονται βασικές έννοιες διοίκησης και συγκεκριμένα τα στυλ διοίκησης που διασφαλίζουν την επίτευξη των αποτελεσμάτων στο σύγχρονο αρτοποιείο-ζαχαροπλασστείο. Οι σπουδαστές θα κατανοήσουν τις συμπεριφορές που απαιτούνται για την αποτελεσματική ηγεσία και διοίκηση της επιχείρησης.

  • Έναρξη 01/10/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Σύγχρονες Τάσεις σε Τούρτες και Μικρά Γλυκά

  Στο 3ήμερο workshop με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις σε Τούρτες και Μικρά Γλυκά», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν υπό την καθοδήγηση του chef pâtissier Δημήτρη Χρονόπουλου συνολικά 12 γλυκά και μέσα από τη διαδικασία της εκτέλεσης των συνταγών θα γνωρίσουν ποικίλες τεχνικές της ζαχαροπλαστικής και σύγχρονούς τρόπους παρουσίασης των γλυκών. Επίσης κατά τη διάρκεια του workshop θα αναλυθούν και θα επεξηγηθούν όλα τα τεχνολογικά θέματα που αφορούν τις πρώτες ύλες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν.  

  • Έναρξη 09/10/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Ψωμιά και Αρτοσκευάσματα Yψηλής Διατροφικής Αξίας με Eναλλακτικές Α’ Ύλες

  Ένα σεμινάριο που θα εστιάσει στις νέες τάσεις της αρτοποιίας. Οι σπουδαστές θα μάθουν να παρασκευάζουν ψωμιά και αρτοσκευάσματα με εναλακτικές πρώτες ύλες συνδυάζοντας την ποιότητα και την γεύση μαζί με την υψηλή διατροφική αξία σε ένα προϊόν. Χρήσιμο για όσους θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά στην αρτοποιία.

  • Έναρξη 29/10/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Ζαχαροπλαστική Αρτοποιείου και Εορταστικές Συνταγές

  Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο οποίο οι σπουδαστές θα φτιάξουν οι ίδιοι τσουρέκια με διάφορες ζύμες και γεμίσεις, τσουρέκι, panettone αργής ωρίμανσης,  εναλλακτικά cakes και άλλες εορταστικές συνταγές. Μια μοναδική hands-on εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν το κάτι παραπάνω στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής αλεύρου.

   

  • Έναρξη 05/11/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Σάντουιτς: Βάσεις Ψωμιού & Συνταγολόγιο Γέμισης - Κρύα Γεύματα: Σαλάτες

  Ένα ιδανικό σεμινάριο για να μάθετε τα πάντα γύρω από τα σάντουιτς και τις σαλάτες.   Στο σεμινάριο αυτό οι σπουδαστές θα διδαχθούν προτάσεις για τις βάσεις για ψωμί για τα σάντουιτς του αρτοποιείου τους και θα πάρουν προτάσεις για τις πιο γευστικές γεμίσεις αυτών.  Θα μάθουν πώς να φτιάχνουν φρέσκιες και δροσερές σαλάτες, με ευπαρουσίαστους τρόπους σερβιρίσματος, για τα αγαπημένα γεύματα της ημέρας των πελατών τους.

  • Έναρξη 12/11/2018
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Γαλλική Ζαχαροπλαστική με τον Cyril Veniat

  Ένα σεμινάριο βασισμένο στην ζαχαροπλαστική με έναν απο τους πιο αξιόλογους ζαχαροπλάστες της γενιάς του. Ο Γάλλος Cyril Veniat πρώην καθηγητής της διάσημης γαλλικής σχολής Le Cordon Bleu, στο Kobe της Ιαπωνίας και νυν καθηγητής και σύμβουλος ζαχαροπλαστικής με δραστηριότητα κυρίως στην Ασία, θα μοιραστεί μαζί μας όλα τα μυστικά και τις τεχνικές της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής σε ένα μοναδικό τριήμερο hands-on σεμινάριο.

  • Έναρξη 19/11/2018
  • Συνολικά 27 ώρες