Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τα σεμινάριά μας

Στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας ο επαγγελματίας μπορεί να διαλέξει από μια σειρά ταχύρυθμων και εξειδικευμένων σεμιναρίων.  Τα σεμινάρια καλύπτουν σε βάθος όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται να αποκτήσουν όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις/ τεχνικές αρτοποίησης, να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες αρτοποιούς, τεχνίτες και εργαζόμενους αρτοποιείων που επιθυμούν τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση τόσο των ίδιων όσο και των συνεργατών τους στο χώρο των αλεύρων. 

Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και μπορεί κανείς να επιλέγει να παρακολουθεί όποιο τον ενδιαφέρει. 

Με την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου χορηγείται στους σπουδαστές Βεβαίωση Παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παρακολούθηση όλων των ωρών διδασκαλίας. 

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, στο Κερατσίνι Αττικής.  

 

Επίπεδα Δυσκολίας

Τα σεμινάρια της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας έχουν σχεδιαστεί και διαβαθμίζονται σε 3 επίπεδα δυσκολίας έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Επίπεδο 1 Εισαγωγικό
Απευθύνεται σε νέους οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία στο χώρο της αρτοποίησης/ ζαχαροπλαστικής, στην τεχνολογία τροφίμων ή στην οικονομική διαχείριση και μάρκετινγκ αρτοποιείου. Μάγειρες και λοιπούς εργαζομένους  του τομέα τροφίμων, ακόμα και σε αρχάριους , οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμία κατάρτιση.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές.

Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας
Απευθύνεται σε αρτοποιούς οι οποίοι διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία και είναι γνώστες των βασικών εννοιών και τεχνικών αρτοποίησης/ζαχαροπλαστικής, τεχνολογίας τροφίμων και οικονομικής διαχείρισης και μάρκετινγκ αρτοποιείου.
Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών βοηθώντας τους να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίπεδο 3 Αυξημένης δυσκολίας
Απευθύνεται σε επαγγελματίες αρτοποιούς/ ζαχαροπλάστες οι οποίοι διαθέτουν  ήδη κάποια χρόνια εμπειρίας στο χώρο ενώ έχουν αποκτήσει κατάρτιση σε τεχνικές αρτοποίησης, τεχνολογία  τροφίμων και οικονομική διαχείριση και  μάρκετινγκ αρτοποιείου.
Τα σεμινάρια που ανήκουν στη βαθμίδα αυτή, είναι σχεδιασμένα ώστε να προσδίδουν στους σπουδαστές, επιμόρφωση και εξειδίκευση, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα τους.

Εγγραφές – Πληρωμή διδάκτρων

Για να εγγραφείτε σε ένα από τα σεμινάρια μας, μπορείτε να κλείσετε θέση είτε ηλεκτρονικά υποβάλλοντας την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, είτε τηλεφωνικά καλώντας στη γραμματεία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-15:30, είτε αυτοπροσώπως στη Γραμματεία στο 2ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης Μύλοι Λούλη (Σπετσών 1, 187 55, Κερατσίνι) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08:30-15:30.

Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται μόνο με την πληρωμή των διδάκτρων.  Η κράτησή σας ισχύει για 5 εργάσιμες ημέρες. Εάν κάνετε την εξόφληση του σεμιναρίου εντός 2 εικοσιτετράωρων από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δικαιούστε μια έκπτωση 5%.  Μετά το πέρας των 5 ημέρων και σε περίπτωση μη εξόφλησης η κράτησή σας ακυρώνεται αυτόματα. 

Η πληρωμή γίνεται είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας στην τράπεζα:  EUROBANK      GR5402602580000790200977892, είτε απευθείας στη Γραμματεία της Σχολής, καθημερινά 08:30-15:30 (τηλ. 210 4090053, 2104090195).  Σε κάθε περίπτωση στο καταθετήριο θα πρέπει να αναφέρεται στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευόμενου. Ένα αντίγραφο του καταθετηρίου πρέπει να παραδίδεται στη Γραμματεία της Σχολής.

Καθώς τα αιτήματα συμμέτοχης είναι πάρα πολλά σας παρακαλούμε θερμά όπως τηρείτε τις ημερομηνίες εξόφλησης των σεμιναρίων προκειμένου να μην ακυρώνεται η κράτησή σας και να μην δημιουργείται πρόβλημα με τους άλλους ενδιαφερόμενους σπουδαστές. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Ειδικές τιμές

Προσφέρονται οι παρακάτω εκπτώσεις:

 • -5% έκπτωση σε περίπτωση εξόφλησης εντός 2 ημερών
 •  
 • -20% επί των διδάκτρων στο δεύτερο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 2 μέλη της ίδιας επιχείρησης. (Σημείωση: Το πρώτο άτομο πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).
 •  
 • -30% επί των διδάκτρων στο τρίτο άτομο σε περίπτωση που σε κάποιο σεμινάριο συμμετέχουν 3 μέλη της ίδιας επιχείρησης. (Σημείωση: Το πρώτο άτομο πληρώνει ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων).

 

Πρόγραμμα επερχόμενων σεμιναρίων

 • Love to Bake Courses: Σπιτικά Ψωμιά  με Προζύμι

  Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, σε συνεργασία με τους Μύλους Αγίου Γεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας φέρουν κοντά την τέχνη και τα μυστικά του ζυμώματος, ώστε να έχετε κάθε μέρα στο σπίτι σας φρέσκο και αχνιστό χειροποίητο ψωμί, με τα ποιοτικότερα άλευρα.

  Εσείς βάλτε τη φροντίδα, την αφοσίωση, τον ενθουσιασμό αλλά και την υπομονή σας και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

  Και επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με το ζεστό μοσχομυριστό ψωμί από τα χεράκια σας...ας ξεκινήσουμε το ζύμωμα!

  • Έναρξη 25/01/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Cakes, Cupcakes και Ζαχαρόπαστα #1

  Καλωσορίσατε στο πιο «γλυκό» σεμινάριο!
  Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να κατακτήσετε τις τεχνικές διακόσμησης cakes και cupcakes, αλλά και την καρδιά των αγαπημένων σας με τις δημιουργίες σας!
  Ελάτε να φτιάξουμε ένα υγιεινό Carrot Cake, να δούμε πως με την κρέμα τυριού και τα διακοσμητικά ζαχαρόπαστας μπορούμε να μεταμορφώσουμε ένα απλό κέικ σε μια τούρτα-κέρασμα.

  • Έναρξη 01/02/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Χειροποίητες Πίτες #1

  Από τα νοστιμότερα εδέσματα της πλούσιας και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, οι πίτες αποτελούν γευστικά αριστουργήματα που ξυπνούν παιδικές μνήμες γεμάτες ευωδιές και γεύσεις.

  Ο σεφ Κωστής Κωστάκης, έχοντας ήδη εκδώσει το βιβλίο του «Πίτες από χέρι», θα μας εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να µάθουμε την τεχνική ανοίγματος του φύλλου ώστε να αναβιώσουμε στην καθημερινότητά μας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες µας παλιότερα.  Θα μας παρουσιάσει, µια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρμοσμένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής µας.

  • Έναρξη 15/02/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Pizza, Calzone, Πεινιρλί #1

  Pizza ή πεϊνιρλί; Πρέπει να διαλέξουμε; Φυσικά και όχι, αφού και τα δύο αποτελούν τα πιο αγαπημένα σνακ με βάση τη ζύμη και το τυρί.

  Pizza, η ιταλίδα στρογγυλή θεά της γεύσης, που μας συνοδεύει στα πάρτι, στις βραδιές με ταινία στο σπίτι ή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου!

  Με λεπτό και τραγανό ζυμάρι ή με πλούσιο και αφράτο, γαρνιρισμένη με ό,τι λαχταράμε κάθε φορά, η πίτσα έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους.

  • Έναρξη 21/02/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Viennoiserie και Πρωϊνά Αρτοποιείου Αλμυρά και Γλυκά

  Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο οποίο οι σπουδαστές θα φτιάξουν οι ίδιοι κρουασάν σε διάφορες παραλλαγές, σφολιατοειδή, αλμυρά και γλυκά για τα πρωινά του αρτοποιείου τους. Μια μοναδική hands-on εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν το κάτι παραπάνω στον κόσμο των πρωινών.

  • Έναρξη 04/03/2019
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Love to Bake Courses: Νηστίσιμα Εδέσματα Αλμυρά και Γλυκά

  Ένα μοναδικό σεμινάριο για την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο.  Σε αυτό το σεμιινάριο θα μάθετε να φτιαχνετε γλυκιές και αλμυρές συνταγές που θα σας εκπλήξουν.

  • Έναρξη 08/03/2019
  • Συνολικά - ώρες
 • Σύγχρονες Τάσεις Παρασκευής Παγωτού

  Οι τάσεις της παγκόσμιας αγοράς σε συνδυασμό με  τις νέες τεχνικές παρασκευής παγωτού θα παρουσιαστούν σε ένα 3ήμερο σεμινάριο γεμάτο απολαύσεις. Ένα σεμινάριο στο οποίο οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν γεύσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών, χρησιμοποιώντας τα πλέον αγνά υλικά.

  • Έναρξη 18/03/2019
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Love to Bake Courses: Pizza, Calzone, Πεινιρλί #2

  Έχετε ήδη παρακολουθήσει το 1ο σεμινάριό μας για Pizza, καλτσόνε, πεϊνιρλί;   Ελάτε να εμβαθύνετε ακόμα περισσότερο, για ακόμα μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις.  Ελάτε να μάθετε περισσότερα μυστικά, διαφορετικές παραλλαγές, τους πλέον κατάλληλους συνδυασμούς, κάνοντας πρακτική άσκηση επάνω στα πιο αγαπημένα σας σνακ με βάση τη ζύμη και το τυρί.

  • Έναρξη 22/03/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Cakes, Cupcakes και Ζαχαρόπαστα #2

  Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να εμβαθύνετε λίγο παραπάνω στις τεχνικές διακόσμησης cakes και cupcakes.  Συνταγές διαφορετικές και μυστικά για αφράτες δημιουργίες, προσεγμένες τεχνικές για εσάς τους λάτρεις των γλυκών.  .

  • Έναρξη 29/03/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • 2ο Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας

  Μέσα από την τριβή με επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες οι σπουδαστές θα μπορέσουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αποκομίσουν νέες καινοτόμες ιδέες στη αρτοποιία και στη  τεχνολογία των προζυμιών.  Ο πλέον γνωστός για τα ψωμιά του με φυσικά προζύμια Βeesham Soogrim και ο Gerard Hardeman, γνωστός για τα Βορειοευρωπαικά του ψωμιά, θα παρευρεθούν στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας και θα παρουσιάσουν για 3 ημέρες μοναδικά ψωμιά.

  • Έναρξη 01/04/2019
  • Συνολικά 21 ώρες
 • Love to Bake Courses: Προζυμένια Ψωμιά από τον Beesham Soogrim

  Ο πλέον γνωστός για τα ψωμιά του με φυσικά προζύμια Βeesham Soogrim σε ένα μοναδικό σεμινάριο για εσάς τους Home Bakers. Mοναδικά ψωμιά και διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού, ζυμώματος και ωριμάνσεων σε ένα σεμινάριο το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο.  Ελάτε να παρακολουθήσετε προζύμια από φυσικές πρώτες ύλες και διάφορα φρούτα, ψωμιά αργής ωρίμανσης και  τρόπους χρήσης εναλλακτικών πρώτων υλών. 

   

  • Έναρξη 04/04/2019
  • Συνολικά 7 ώρες
 • Νέες Τάσεις σε Τάρτες & Γλυκά Ταξιδίου

  Ένα σεμινάριο με έμφαση στην σύγχρονη ζαχαροπλαστική και τις νέες τάσεις στις τάρτες και τα γλυκά ταξιδίου, απο τον διάσημο Pastry Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία Ευγένιο Βαρδακαστάνη.  Mέσα από το σεμινάριο αυτό οι τεχνίτες ζαχαροπλαστικής και οι αρτοποιοί θα εξελίξουν τη βιτρίνα του καταστήματός τους αξιοποιώντας σωστά το προϊόν από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.  Θα παρουσιαστεί μια μίνι γκάμα βιτρίνας ζαχαροπλαστείου αποτελούμενη από τάρτες, ατομικά γλυκά και γλυκά ταξιδιού.  Παράλληλα θα παρουσιαστούν νέες τεχνικές ζαχαροπλστικής και μοναδικές δημιουργικές συνταγές.

  • Έναρξη 08/04/2019
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Love to Bake Courses: Πασχαλινά Εδέσματα

  Οι Πασχαλινές λιχουδιές αυτής της πολύ σημαντικής γιορτής είναι αναρίθμητες. Σε αυτό το σεμινάριο θα έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε γλυκιές απολαύσεις, θα πλημυρίσετε με αρώματα που θυμίζουν την παράδοσή μας.  Θα μάθετε τα βασικά χαρακτηριστικά, τα μυστικά και τις μοναδικές Πασχαλινές συνταγές από τον pastry Chef Παναγιώτη Τσιάβο. 

   

  • Έναρξη 12/04/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to bake "Ηealth & Wellness": Light γλυκά και ελαφριά snack

  Ένα σεμινάριο μαγειρικής με τον Chef Γιώργο Τσούλη, αφιερωμένο σε υγιεινές, πεντανόστιμες και έξυπνες συνταγές! Ο Γιώργος Τσούλης θα σας μάθει να φτιάχνετε τα δικά σας homemade snacks και γλυκά με τη βοήθεια της τεράστιας ποικιλίας από αλεύρια των Μύλων Αγίου Γεωργίου!

  • Έναρξη 16/04/2019
  • Συνολικά 3 ώρες
 • Προζυμένια Ψωμιά, Τεχνικές Ωρίμανσης και Τεχνολογία Προζυμιών

  Το Προζύμι περιγράφει πολλές κατηγορίες ζύμης οι οποίες αποτελούν καλλιέργεια μύκητα.  Στο σεμινάριο θα διαχωριστεί η μια κατηγορία από την άλλη (Sourdough, Biga, Poolish, Sponge, Pate Fermante) και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες και οι χρήσεις τους. Επιπρόσθετα θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο).

  • Έναρξη 06/05/2019
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Love to Bake Courses: Χειροποίητες Πίτες #2

  Ελάτε να παρακολουθήσετε ένα από τα πιο νόστιμα σεμινάριά μας.  Από τα νοστιμότερα εδέσματα της πλούσιας και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, οι πίτες δεν λείπουν ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι.  Μαζί με τον γνωστό σεφ Κωστή Κωστάκη, θα μάθετε πόσο εύκολο είναι να ανοίξετε φύλλο , τραγανό και νόστιμο.  Θα γεμίσετε τις πίτες σας με παραδοσιακές και σύγχρονες γεμίσεις και θα απολαύσετε μοναδικές δημιουργικές προτάσεις.

  • Έναρξη 10/05/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Σοκολατένια Γλυκά

  Εάν είστε λάτρεις της σοκολάτας μη χάσετε μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για αυτή.   Ελάτε να παρακολουθήστε ένα εκπληκτικό σεμινάριο αφιερωμένο στη σοκολάτα, στο οποίο θα φτιάξετε και θα δοκιμάσετε γλυκιές σοκολατένιες αμαρτίες απόκλειστικά από τον Pastry Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία Ευγένιο Βαρδακαστάνη.  Σοκολατένιες δημιουργίες τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε και στο σπίτι σας και να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.  Ελάτε να μάθετε όλα τα μυστικά της σοκολάτας μέσα από τις πιο πρωτότυπες και γλυκιές συνταγές.  

  • Έναρξη 17/05/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Διοίκηση Αρτοποιείου - Ζαχαροπλαστείου

  Μάρκετινγκ, κοστολόγηση, ηγεσία, πωλήσεις, διοίκηση, αλλαγή διαχείρισης, σε ένα από τα πιο χρήσιμα σεμινάρια για την επιχείρησή σας. Το σεμινάριο αναλύει βασικές έννοιες της διοίκησης που εξασφαλίζουν την επίτευξη αποτελεσμάτων στο σύγχρονο αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο. Οι μαθητές θα κατανοήσουν τις συμπεριφορές που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης. Θα μάθουν τις τεχνικές κινητοποίησης και αναγνώρισης των υπαλλήλων τους προκειμένου να επιτύχουν υψηλή απόδοση σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την παραγωγικότητα.

  • Έναρξη 20/05/2019
  • Συνολικά 18 ώρες
 • Love to Bake Courses: Μπισκότα και Βουτήματα, Λαδιού, Βουτύρου

  Ένα σεμινάριο όλο γλύκα.  Ο διάσημος chef Κωστής Κωστάκης θα σας μυήσει στα μυστικά του μπισκότου και του βουτήματος.  Είτε με βούτυρο , είτε με λάδι, οι παραλλαγές θα είναι όχι μόνο απολαυστικές, αλλά και διασκεδαστικές.  Μη χάσετε ένα σεμινάριο γεμάτο αρώματα και μυρωδιές.

  • Έναρξη 24/05/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Love to Bake Courses: Τάρτες, Αλμυρές και Γλυκές

  Ένα σεμινάριο για τάρτες με βουτυρένια και τριφτή ζύμη.  Ελάτε να δημιουργήσουμε αφράτες γεμίσεις, γλυκιές και αλμυρές που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.  Είτε ως επιδόρπιο, είτε ως κυρίως γεύμα, είτε ως απογευματινό έδεσμα, οι τάρτες αποτελουν μια λαχταριστή πρόταση που πάντα ενθουσιάζει.

  • Έναρξη 31/05/2019
  • Συνολικά 5 ώρες
 • Σάντουιτς: Βάσεις Ψωμιού & Συνταγολόγιο Γέμισης - Κρύα Γεύματα: Σαλάτες

  Ένα ιδανικό σεμινάριο για να μάθετε τα πάντα γύρω από τα σάντουιτς και τις σαλάτες.   Στο σεμινάριο αυτό οι σπουδαστές θα διδαχθούν ποιά είναι τα πλέον κατάλληλα ψωμιά για για τα σάντουιτς του αρτοποιείου τους και θα πάρουν προτάσεις για τις πιο γευστικές γεμίσεις αυτών.  Θα μάθουν πώς να φτιάχνουν φρέσκιες και δροσερές σαλάτες, με ευπαρουσίαστους τρόπους σερβιρίσματος, για τα αγαπημένα γεύματα της ημέρας των πελατών τους.

  • Έναρξη 03/06/2019
  • Συνολικά 18 ώρες