Αύγουστος 2017
  • 31/08/2017
    Yπεύθυνος Σπουδών Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας

    Τον ρόλο του υπεύθυνου σπουδών αναλαμβάνει o Χάρης Παπαλίτσας παράλληλα με τα δικά του επαγγελματικά καθήκοντα.

    Ο Χάρης  Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε  από νεαρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet” στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2013.

  • Μάιος 2017
  • 29/05/2017
    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Τεχνικές Αρτοποίησης: Αργή, Ελεγχόμενη, Απευθείας Ωρίμανση της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας

    Κερατσίνι 29/5/2017- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25/5/17 το 10ο κατά σειρά σεμινάριο της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, με θέμα: «Τεχνικές Αρτοποιίησης: Αργή Απευθείας, Ελεγχόμενη Ωρίμανση». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Κερατσίνι.

  • Μάρτιος 2017
  • 22/03/2017
    Ολοκλήρωση Σεμιναρίου Σάντουιτς: Βάσεις Ψωμιού & Συνταγολόγιο Γέμισης

    Το νέο τρίμηνο της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας ξεκίνησε με το σεμινάριο "Σάντουιτς: Βάσεις Ψωμιού & Συνταγολόγιο Γέμισης".

    Οι εισηγητές μας, Βασίλης Μάνδρος και Δημήτρης Φραγκογιάννης παρουσίασαν μια μεγάλη ποικιλία ψωμιών για σάντουιτς αλλά και γεμίσεων. Παρουσιάστηκαν τεχνικές αλλά και συνταγές για δημοφιλή, υγιεινά, ελληνικά αλλά και γκουρμέ επιλογές στους σπουδαστές, οι οποίοι με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν πρακτικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

  • Φεβρουάριος 2017
  • 23/02/2017
    Παρουσίαση ΑΡΤΟΖΑ: Εφαρμογή Συστήματος Αυτοελέγχου-Ελάχιστα Προαπαιτούμενα

    Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στην ΑΡΤΟΖΑ την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 2.30μμ στην αίθουσα σεμιναρίων στο Hall 2 του Μetropolitan Expo. Εισηγητής θα είναι ο κύριος Νικόλαος Γκιώνης, τεχνολόγος τροφίμων, καθηγητής στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας και επικεφαλής επιθεωρητής της TUV Austria Hellas.

  • 23/02/2017
    Συμμετέχουμε στην ΑΡΤΟΖΑ

    Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας συμμετέχει στη 15η διεθνή έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ. Ελάτε να μας συναντήσετε στο περίπερό μας Hall 3, περίπτερο C11-D14 και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα σεμιναρίων από το προσωπικό και τους εξειδικευμένους καθηγητές της σχολής.

  • 23/02/2017
    Νέο Πρόγραμμα Σεμιναρίων

    Μόλις ανακοινώσαμε το νέο πρόγραμμα σεμιναρίων για το εαρινό τετράμηνο (Μάρτιος-Ιούνιος) 2017. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σεμιναρίων, ξεκινάμε το νέο τετράμηνο, με 14 σεμινάρια τα οποία θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

  • Δεκέμβριος 2016
  • 01/12/2016
    Ολοκλήρωση κύκλου σεμιναρίων

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο επίσημο τετράμηνο λειτουργίας της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας με την διεξαγωγή 7 σεμιναρίων. Πάνω από 90 επαγγελματίες του χώρου της αρτοποιίας από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 58 ωρών.

    Άπό τον Πυλώνα Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Αρτοποιείου πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια " Τεχνολογία Προζυμιών", "Σάντουιτς_Βάσεις ψωμιού και Συνταγολόγιο Γέμισης", αλλά και "Τεχνίκές Ταχείας και Βραδείας Αρτοποίησης¨

  • Νοέμβριος 2016
  • 04/11/2016
    Σεμινάριο "Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Αρτοποιείου"

    Το αντικείμενο της κοστολόγησης και η εφαρμογή της στο πλαίσιο προσδιορισμού αποτελεσμάτων και λήψης αποφάσεων στην αρτοποιία αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου από τις 2 έως 4 Νοεμβρίου 2016.

  • Οκτώβριος 2016
  • 18/10/2016
    Σεμινάριο "Τεχνολογία Προζυμιών"

    Το σεμινάριο με τίτλο «Τεχνολογία Προζυμιών» υλοποιήθηκε στις 17 & 18 Οκτωβρίου με εισηγητές τους Καμάρδα Ελένη και Ορεστίδη Μιχάλη.

  • Σεπτέμβριος 2016
  • 23/09/2016
    Σεμινάριο "Σάντουιτς - Βάσεις ψωμιου & Συνταγολόγιο γέμισης"

    Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής εκδηλώθηκε για το σεμινάριο "Σάντουιτς" που διεξήχθει στις 21-23 Σεπτεμβρίου.

  • 16/09/2016
    Σεμινάριο "Τεχνικές Ταχείας - Βραδείας Αρτοποίησης"

    Στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "Τεχνικές Ταχείας - Βραδείας Αρτοποίησης" από τους Μ. Ορεστίδη & Δ. Φραγκογιάννη.

  • 06/09/2016
    Επίσημη Πρώτη για την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

    Επαγγελματίες αρτοποιοί από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το σεμιναρίο «Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ Αρτοποιείου»  με εισηγητή τον Retail Specialist - Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Εκπαιδευτή, Μιχάλη Πανταβό.

  • Ιούνιος 2016
  • 15/06/2016
    Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

    H Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας υποδέχτηκε τους φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος «Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Μάιος 2016
  • 25/05/2016
    Το ΙΕΚ Σαλαμίνας επισκέφτηκε την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

    Φοιτητές του τμήματος Αρτοποιίας & Ζαχ/κής (ΔΙΕΚ Σαλαμίνας) επισκέφτηκαν την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας!

  • 18/05/2016
    Φοιτητές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

    Επίσκεψη στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας πραγματοποίησαν οι φοιτητές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας.

  • 10/05/2016
    Επίσκεψη σπουδαστών Ζαχ/κής του ΙΕΚ Etoile στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

    Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας υποδέχτηκε με χαρά τους σπουδαστές του τμήματος Ζαχ/κής του ΙΕΚ Etoile.

  • 09/05/2016
    Το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

    Οι φοιτητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ του ΟΑΕΔ επισκέφτηκαν την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.

  • Απρίλιος 2016
  • 14/04/2016
    Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας στα Social Media

    Τον Απρίλιο ξεκίνησε η παρουσία της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας και στα κοινωνικά δίκτυα!

  • Δεκέμβριος 2015
  • 07/12/2015
    Πιλοτικό Σεμινάριο "Προζυμένια Ψωμιά", Δεκέμβριος 2015

    Στις 03, 07 & 09/12/2015 η κα Ελένη Καμάρδα παρουσίασε το σεμινάριο με θέμα "Προζυμένια Ψωμιά". Ο φούρνος της Σχολής "πήρε φωτιά" και η αίθουσα μοσχοβόλισε Ελλάδα.

  • Νοέμβριος 2015
  • 16/11/2015
    Πιλοτικό Σεμινάριο "Γαλλική Αρτοποιία Ι", Νοέμβριος 2015

    Λέγεται ότι η μπαγκέτα πήρε το όνομά της από τις μπαγκέτες των μαέστρων. Ποιο είναι το σωστό μήκος και πώς πρέπει να είναι η δομή της αυθεντικής μπαγκέτας; Ποια άλλα ψωμιά προσδιορίζουν τη γαλλική αρτοποιία;

  • 02/11/2015
    Εορταστικές συνταγές από τον Διονύση Αλέρτα, Νοέμβριος 2015

    Αρώματα και γεύσεις Χριστουγέννων γέμισαν την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας στις 02 & 04/11/2015.

  • Οκτώβριος 2015
  • 12/10/2015
    Πιλοτικό Σεμινάριο "Υλικά και Διαχείριση Α΄ Υλών"

    Ο καθηγητής κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος ήταν εισηγητής του σεμιναρίου "Υλικά και Διαχείριση Ά Υλών" που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας.