1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής. Υπό την καθοδήγηση του Josep Pascual, με τη συνεργασία 5 διεθνούς φήμης αρτοποιών & ζαχαροπλαστών.
Μια μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες Αρτοποιούς, Ζαχαροπλάστες και Chef είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν οι σπουδαστές της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας. Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιηθηκε στην Ελλάδα στις 7-9/5/2018.
Πιο συγκεκριμένα, 3 κορυφαίοι αρτοποιοί, ο Josep Pascual από την Ισπανία, ο Christian Gillet από την Γαλλία, ο Harris Papalitsas από την Ελλάδα, 1 κορυφαίος ζαχαροπλάστης, ο Oriol Balaguer από την Ισπανία, 1 κορυφαίος pizzaiolo ο Francesco Genchi από την Ιταλία και 1 εξειδικευμένη στον τομέα των τροφίμων χημικός, η Rachel Blanchon από την Γαλλία, συμμετείχαν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα masterclass. Το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο στην τεχνολογία προζυμιών, στις τεχνικές ωρίμανσης, στις τεχνικές δημιουργίας προζυμιών, στις τεχνικές συντήρησης προζυμιών, στις τεχνικές ζυμώματος και ανοίγματος Pizza, στις σύγχρονες τεχνικές ζαχαροπλαστικής και στις τεχνικές διακόσμησης.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι σπουδαστές να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού, ζυμώματος και ωριμάνσεων, τεχνικές ανοίγματος πίτσας, καθώς και σύγχρονες τεχνικές ζαχαροπλαστικής. Να αποκομίσουν όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, προκειμένου να στηρίξουν αντίστοιχες παραγωγές στον χώρο τους.
Οι σπουδαστές της σχολής μέσα από την τριβή με τους επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες μπόρέσαν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αποκομίσουν νέες καινοτόμες ιδέες και μοναδικές για την Ελλάδα εμπειρίες, που τους βοηθήσαν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.
Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας έχει στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένα και ταχύρρυθμα σεμινάρια αρτοποιίας, τεχνολογίας τροφίμων και μάρκετινγκ αρτοποιείου, προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τον επαγγελματία, ώστε να διακριθεί.