18/10/2016
Πίσω στα νέαΣεμινάριο "Τεχνολογία Προζυμιών"
Στο διήμερο σεμινάριο «Τεχνολογία Προζυμιών», που υλοποιήθηκε στις 17 & 18 Οκτωβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας στο Κερατσίνι, με εισηγητές τους Καμάρδα Ελένη (καθηγήτρια αρτοποιίας & αρτοποιός) και Ορεστίδη Μιχάλη (Τεχνολόγος Τροφίμων), οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μεθόδους παρασκευής προζυμιού και να κατανοήσουν πλήρως τόσο τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή ψωμιών με προζύμι, όσο και την επίδραση του προζυμιού στο μπαγιάτεμα και το χρόνο ζωής του ψωμιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν νέες συνταγές παρασκευής προζυμένιων ψωμιών, στην εκτέλεση των οποίων οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά.