Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Τεχνικές Αρτοποίησης: Αργή, Ελεγχόμενη, Απευθείας Ωρίμανση της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας
Κερατσίνι 29/5/2017- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25/5/17 το 10ο κατά σειρά σεμινάριο της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, με θέμα: «Τεχνικές Αρτοποιίησης: Αργή Απευθείας, Ελεγχόμενη Ωρίμανση». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Κερατσίνι.
Στο σεμινάριο «Τεχνικές Αρτοποίησης» αναλύθηκαν διεξοδικά οι διαφοροποιημένες τεχνικές αρτοποίησης σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση της κάθε τεχνικής που αφορά στην παραγωγική διαδικασία. Επίσης, προσδιορίστηκαν οι τεχνικές πληροφορίες εφαρμογής των μεθόδων και εξηγήθηκε αναλυτικά ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός. Έγινε συγκριτική αναφορά όλων των τεχνικών που αναλύθηκαν, με έμφαση στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εφαρμογής τους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή των μεθόδων βάση συνταγών.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Μιχάλης Ορεστίδης, Τεχνολόγος Τροφίμων και ο Δημήτρης Φραγκογιάννης, Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρίας Μύλοι Λούλη.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες μέσα από την θεωρία αλλά και την πρακτική άσκηση να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις διαφοροποιημένες τεχνικές αρτοποίησης, συγκρινόμενες με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν σήμερα. Με τις πειραματικές αρτοποιήσεις απέκτησαν ολοκληρωμένη εικόνα των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της κάθε μεθόδου ξεχωριστά, αλλά και σε σύγκριση μεταξύ τους, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα.