Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Rachel Blanchon & Christian Gillet

Η Rachel Blanchon (χημικός) και ο Christian Gillet (αρτοποιός) εργάζονται μαζί τα τελευταία 4 χρόνια και έχουν αναπτύξει μια καινοτόμο μέθοδο μάθησης βασισμένη σε πολλαπλές πειθαρχικές διαδικασίες. Η σημασία αυτής της μεθόδου είναι να κατανοήσουμε το πολύπλοκο φαινόμενο της παρασκευής και ψησίματος ψωμιού. Βασίζουν τις παρεμβάσεις τους με δημιουργίες και επιστημονικές εξηγήσεις όπου ο μαθητευόμενος μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις.

Ο Christian γεννήθηκε στο Παρίσι το 1972. Είναι πρωταθλητής της Γαλλίας σε θέματα αρτοποιείου, καθηγητής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και σύμβουλος διεθνώς. Εκπαιδεύει γαλλικές ομάδες για το "World of Sweet Arts" από το 2010, (η ομάδα που εκπαιδεύει ήταν πρωτοπόρος παγκοσμίως  του "World of Sweet Arts" το 2014). Διδάσκει τα τελευταία 18 χρόνια στη Σχολή Ferrandi (στο Παρίσι). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει κερδίσει πολλά βραβεία: 1ο βραβείο στον διαγωνισμό GAT και στον διαγωνισμό Romorantin.

Η Rachel γεννήθηκε στο Metz. Έχει σπουδάσει φυσική, χημεία και μαθηματικά για 20 χρόνια. Διοργανώνει μαθηματικούς διαγωνισμούς, μοριακή μαγειρική και συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς επιθεωρητές για να αλλάξει τον τρόπο μάθησης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας.

Μαζί έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.apprendreautrementlapatisserieboulangerie.com.

Κάνουν παρουσιάσεις σε διάφορες χώρες (Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο, Ολλανδία, Ρωσία) και συμμετέχουν σε πολλά σεμινάρια (Europain, AIPF R. Calvel).