Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς να προσθέσετε vegan προϊόντα στο Αρτοποιείο σας!

Οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν γίνει πολύ της μόδας και οι βιομηχανίες τροφίμων το έχουν ήδη παρατηρήσει. Δεν μας εκπλήσσει που χορτοφαγικά εστιατόρια, αρτοποιεία ακόμα και παντοπωλεία εμφανίζονται όλο και πιο συχνά παντού στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας. Αρκετά αρτοποιεία έχουν ξεκινήσει να ενσωματώνουν χορτοφαγικές επιλογές (vegan), ακόμα και να τροποποιούν παραδοσιακές συνταγές σε συνταγές πιο φιλικές προς τους αυστηρά χορτοφάγους. Το να ετοιμάσει, όμως, ένας αρτοποιός χορτοφαγικές συνταγές χωρίς τη χρήση αυγών, γάλα ή άλλων ζωικών προϊόντων είναι συχνά μια πρόκληση.

Ορίστε, όμως, μερικές έξυπνες συμβουλές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις πιο τέλειες χορτοφαγικές συνταγές.

  1. 1. Τα χορτοφαγικά υποκατάστατα συνήθως δεν λειτουργούν
  2. Σε αντίθεση με τα κανονικά αυγά, τα οποία έχουν πρωτεΐνη και δίνουν δομή στα ψημένα προϊόντα, τα χορτοφαγικά υποκατάστατα του αυγού θα οδηγήσουν συχνά σε ένα πηχτό αλευρόχυλο και σε ψημένα προϊόντα που είναι σφιχτά και έχουν υφή τσίχλας περισσότερο από το επιθυμητό.
  1. 2. Η πυκνότητα του χορτοφαγικού αλευρόχυλου είναι διαφορετική
  2. Ο αλευροχυλός των ψημένων προϊόντων, όπως αυτός των κέικ, είναι συνήθως υγρός και λίγο ρευστός, εκείνος όμως των χορτοφαγικών δεν είναι. Εάν για τη δημιουργία της δομής του αλευρόχυλου χρησιμοποιήσει κανείς ως επί το πλείστον γλουτένη, για να αντισταθμίσει την έλλειψη των αυγών, ο αλευρόχυλος κατά πάσα πιθανότητα θα δείχνει βαρύς και πιο ξηρός από το συνηθισμένο. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να τελειοποιηθεί, αλλά καλό είναι να αποφύγετε την προσθήκη μεγάλης ποσότητας  νερού ή άλλων υγρών συστατικών που μπορεί να προκαλέσουν στα ψημένα αγαθά σας το φαινόμενο της βύθισης στη μέση.
  1. 3. Το baking powder και η μαγειρική σόδα είναι ουσιώδη
  2. Εάν τα αρτοποιήματα παρουσιάσουν βύθιση στη μέση ή ακόμα χειρότερα δεν φουσκώσουν καν, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται να αυξήσετε την ποσότητα του μπέικιν πάουντερ και/ή της μαγειρικής σόδας στη συνταγή. Εάν η προσθήκη περισσότερης μαγειρικής σόδας και/ ή μπέικιν πάουντερ δεν βοηθήσει, τότε μπορεί να οφείλεται από την υπερβολική περιεκτικότητα σε νερό και ζάχαρη.

4. Προσαρμόστε Βασικές Vegan Συνταγές

 Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε το ψήσιμο χορτοφαγικών (vegan) απολαύσεων είναι να βρείτε κάποιες κλασσικές συνταγές για απλά vegan κέικ, cupcakes και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αρτοποιημάτων, και να ενσωματώσετε τα δικά σας συστατικά και γεύσεις για να τα κάνετε μοναδικά για την επιχείρησή σας. Ένα απλό vegan άσπρο παντεσπάνι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα νόστιμο κέικ καρότου με την προσθήκη μερικών συστατικών και γεύσεων.

Τέλος, να θυμάστε ότι εάν σχεδιάζετε να εισάγετε vegan προϊόντα αρτοποιίας στο αρτοποιείο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε το κοινό για αυτά. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και λίγες επιλογές. Αργότερα, αφού βεβαιωθείτε ότι τα vegan προϊόντα έχουν γίνει δημοφιλή στο κατάστημά σας, μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερες επιλογές.

Πηγή: thebakerynetwork.com