Η λέξη «χωρίς γλουτένη» γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να αναζητούν εναλλακτικά προϊόντα διατροφής. Κι ενώ τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορούν να θεωρηθούν ως άλλη μια νέα τάση στον κλάδο των τροφίμων, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ασθένεια της δυσανεξίας στη γλουτένη/ η κοιλιοκάκη είναι επίσης ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών.
Πώς μπορείτε, λοιπόν, να ενσωματώσετε προϊόντα χωρίς γλουτένη στο φούρνο σας; Υπάρχουν επτά εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:
1. Χρήση πιστοποιημένων προμηθευτών - Αναζήτηση και αγορά πρώτων υλών από πιστοποιημένους προμηθευτές, που ακολουθούν αυστηρά πρότυπα για την εξασφάλιση ασφαλών προϊόντων για τους καταναλωτές.
2. Χρήση διαχωρισμένων χώρων αποθήκευσης - Ο ευκολότερος τρόπος για να μολύνει η γλουτένη τις προμήθειες είναι να την αναμιγνύετε με παλιά αποθέματα.
Για να το αποφύγετε αυτό:
-Καθορίστε έναν ξεχωριστό χώρο φόρτωσης για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη
-Καθορίστε έναν ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης των χωρίς-γλουτένη προϊόντων
-Τοποθετήστε ετικέτες στα προϊόντα χωρίς γλουτένη για εύκολη αναγνώριση και επισήμανση
-Εξετάστε το σύστημα εξαερισμού σας, ώστε να διασφαλίζετε την άριστη ποιότητα των προϊόντων σας
4. Διαχείριση χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής - Μπορείτε να προγραμματίσετε την παραγωγή αρτοποιημάτων χωρίς-γλουτένη πριν τις άλλες παραγωγές σας.
7. Προσαρμόστε τις μεθόδους επεξεργασίας και διανομής σας στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των χωρίς-γλουτένη προϊόντων σας - Τα χωρίς γλουτένη προϊόντα ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας από τις παραδοσιακές. Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη συχνά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από ό, τι τα παραδοσιακά αρτοποιήματα.
Πηγή: thebakerynetwork.com