Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Oriol Balaguer

Ο Oriol Balguer γεννήθηκε στο Calafell (Tarragona) το 1971, δείχνοντας ένα πραγματικό πάθος για τη ζαχαροπλαστική από πολύ μικρή ηλικία. Στη μνήμη του έχει ακόμα εικόνες από την παιδική του ηλικία με τον πατέρα του να εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο ενώ εκείνος έπαιζε στα πόδια του με πλαστελίνη, δημιουργώντας μινιατούρες, απομιμήσεις των γλυκών του.  

Αφού παρακολούθησε τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης και εργάστηκε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Ισπανία και στο Βέλγιο, προσλήφθηκε για να συνεργαστεί με την ομάδα του Ferran Adria, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως "έναν από τους πιο καλοσχηματισμένους επαγγελματίες στον κόσμο της γαστρονομίας".  Σε ηλικία 23 ετών (1993), έλαβε τη διάκριση του Καλύτερου Ισπανού Artisan Confectionery Master.

Το 2003 αποφάσισε να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και να δείξει το δημιουργικό του ταλέντο, την τρομερή του ενέργεια, την προσωπική άποψη και την κριτική του σκέψη, δημιουργώντας ένα εμπορικό σήμα το οποίο φέρει το όνομά του.

Ο Oriol Balaguer με έμπνευση και σχεδιασμό, δημιουργεί γλυκά και αρτοσκευάσματα που δένουν αρμονικά την τεχνική με την τέλεια ισορροπία των γεύσεων.

Δημιουργός νέων γλυκών απολαύσεων, μέσα σε λίγα χρόνια έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική γαστρονομική κληρονομιά, όπου οι συνταγές του συνδυάζουν την καινοτομία και την ποιότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα των πελατών του.