Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Nicola Pierot

Ο Nicolas Pierot γεννήθηκε στο Lens το 1991. Στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στη ζαχαροπλαστική και στη σοκολάτα, για 6 χρόνια, μέσω μαθητείας σε επιχειρήσεις και σχολεία.  Μετά από τις σπουδές του στη Βόρεια Γαλλία αποφάσισε να πάει στο Παρίσι και να εργαστεί για μεγάλα ζαχαροπλαστεία, όπως το Jean Paul Hevin Best Worker, το πολυτελές παλάτι, το George Hotel και το εστιατόριο 3 αστέρων "Hotel le Bristol restaurant Epicure".   Έγινε επικεφαλής του εργαστηρίου στην αναγνωρισμένη Ακαδημία Σοκολάτας Cacao Barry.

Έχει συμμετάσχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και κέρδισε διάφορους τίτλους όπως:

2009: Participation "Best Apprentice of France", 2011: French Championship of Artistic Raising Coins, 2012: First Prize of the Nord Pas de Calais Regional Selections of the 42nd Olympiad of the Trades, 2012: Gold Medal, French Champion of the 42nd National Final Olympics, 2013: Silver medal, vice-world champion at the international finals of the 42nd worldskills leipzig 2013 Olympiads.

Από την ηλικία των 21 ετών ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως Chief Consultant (Ρωσία, Κίνα, Kazastant, Λιθουανία, Ελλάδα, Ουκρανία, Κορέα, Λευκορωσία κ.λπ.) και έχει αναπτύξει συνεργασίες με διάφορες εταιρίες που σχετίζονται με τη σοκολάτα.

Το 2016 αποφάσισε να αφήσει τη Γαλλία και πήγε στην Κίνα ως Επικεφαλής Παρουσιάσεων και Επικεφαλής στην Έρευνα και Ανάπτυξη για τη σχολή "Belle vie ecole gastronomique Francaise", την πρώτη σχολή γαστρονομικής κατάρτισης στην Κίνα. Όπου και έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής το 2018.

Παραμένει σε συνεχή επιδίωξη της αριστείας και θέτει πάντα νέους στόχους, όπως τη νίκη του τίτλου του Meilleur Ouvrier de France.