Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κωστής Κωστάκης

Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1981 και έχει καταγωγή από τη Βασιλική Ιεράπετρας Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και, στη συνέχεια, φοίτησε στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Λογιστικής. Το 2004, αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με ειδικότητα στη Μαγειρική Τέχνη, και έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, και στο Rodos Palace. Συνέχισε την επιμόρφωσή του στη Σχολή Chef d’Οeuvre, όπου παρακολούθησε μαθήματα αρτοποιίας, ενώ μέσω σεμιναρίων εμπλούτισε τις γνώσεις του στη ζαχαροπλαστική, στις παραδοσιακές πίτες και στα αρτοποιήματα.

Εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, με σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του το Καλυψώ, του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, ενώ επιμελήθηκε το μενού και εργάστηκε στα εστιατόρια Canto, στη Γλυφάδα, και MOMA, στο Μοναστηράκι. 

Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το κατάστημα α λα γκρεκ στο Χαλάνδρι, με χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τέλος το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο "Πίτες από χέρι" α λα γκρεκ.