Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Gerard Hardeman

Είκοσι χρόνια πριν άρχισα να εργάζομαι με βιολογικά προϊόντα, να αγωνίζομαι για την ποιότητα όσον αφορά το προϊόν και τις διαδικασίες, αλλά και την ποιότητα της ζωής. Κάθε μέρα πειραματίζομαι και ψάχνω για βελτίωση στη γεύση, στην υφή, στην εμφάνιση και στις μεθόδους. Το πιστεύω μου: Το λιγότερο είναι περισσότερο.

Η ζύμη είναι ζωντανή. Από την εμπειρία μου το να δουλεύω με τη ζύμη μηχανικά όσο το δυνατόν λιγότερο και δουλεύοντας με 100% φυσικά υλικά, δίνει σε εμένα και στους πελάτες μου πολλά σε αντάλλαγμα. Κυρίως ένα πιο όμορφο ψωμί με περισσότερη γεύση και πιο νόστιμη μυρωδιά. Αυτό που σίγουρα μετρά σε μένα είναι η αληθινή ικανοποίηση στο έργο μου.

Το προζύμι είναι μία από τις ειδικότητές μου. Έψαξα διεξοδικά τη χημική διαδικασία του ψησίματος και ανακάλυψα το εξής: όπως τα πάντα στη ζωή, το ψήσιμο βελτιώνεται πολύ με τη σωστή χημεία.

Αυτή η γνώση και η εμπειρία πρέπει να διατηρηθούν. Θέλω να διδάξω τους αρτοποιούς του μέλλοντος και να εργαστώ επάνω στη συντήρηση του. Θέλω να μοιράζομαι τη χαρά του οργανικού ψησίματος. Το ψήσιμο είναι η ζωή μου.