Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δημήτρης Χρονόπουλος

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος αποφοίτησε το 1992 από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ).   

Έχει εργαστεί ως Pastry Chef και Pastry Chef Consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Το 2007 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εταιρία Deals και την Valrhona ως τεχνικός σύμβουλος της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα, ενώ 3 χρόνια αργότερα η Valrhona S.A τον επέλεξε ως τεχνικό της σύμβουλο και για τη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα από το 2007 δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της ζαχαροπλαστικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με βασικά αντικείμενα την άρτια οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου ζαχαροπλαστικής, αλλά και την προώθηση πρώτων υλών ή προϊόντων μέσω της έρευνας και δημιουργίας tailor-made συνταγών, παρουσιάσεων και διαφημιστικών καμπανιών. 

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshops ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνταγές του, τόσο για επαγγελματική, όσο και για οικιακή χρήση, έχουν δημοσιευθεί και δημοσιεύονται σε αρκετά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά μέσα

Το 2006 η Ελευθεροτυπία τον τίμησε με το βραβείο Καλύτερου Ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα για το 2005-2006.