Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναστάσιος Κανελλάς

O Αναστάσιος Κανελλάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη Πιερίας. Τα πρώτα του βήματα στον επισιτιστικό χώρο, τα έκανε από μικρή ηλικία, δουλεύοντας ως βοηθός μάγειρα και στη συνεχεία ως σεφ σε εστιατόρια και bar/restaurant οπού και ξεκίνησε να ασχολείται με τις ζύμες και τα αρτοσκευάσματα.

Στη συνεχεία έχοντας ως μέντορα έναν Master Baker με χρόνια εμπειρίας στις Γερμανικές Σχόλες και εταιρίες (IREΧ), άρχισε να εργάζεται, σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Αρτοζαχαροπλαστείων τις Κατερίνης, "Κατσαρός", όπου και ξεκίνησε να εμπλουτίζει τις γνώσεις του.

Η δίψα για μάθηση και ανάπτυξη τον έφερε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου εκπαιδεύτηκε και ανέπτυξε περεταίρω τις γνώσεις του, δουλεύοντας σε μεγάλες αλυσίδες της πόλης.

Στο ενεργητικό του έχει εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης από παγκοσμίου φήμης Master Bakers, από χώρες όπως η Γάλλια, η Ιταλία και η Ισπανία.  Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona).

Το διάστημα αυτό είναι επικεφαλής του τμήματος αρτοποιίας της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων "Μίλτος" που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος σε διάφορα αρτοποιία της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Ταυτόχρονα έχει συνεργασία με το περιοδικό Α-Ζ , όπου και γράφει συνταγές.

Στην αρτοποιία, αυτό που ψάχνει είναι νέες μεθόδους αρτοποίησης, καινοτόμες τεχνικές και πρωτότυπα υλικά, μένοντας ταυτόχρονα σταθερά κοντά στην παράδοση της τέχνης.