• Τεχνικές Cremeux- supreme 
  • Τεχνικές Mousse
  • Τεχνικές Glacage Επικάλυψης
  • Τεχνικές Πραλίνες Ξηρών Καρπών
  • Τεχνικές Μακράς Συντήρησης 
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητής Ευγένιος Βαρδακαστάνης
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς, αρτοτεχνίτες
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Ο όρος σύγχρονη ζαχαροπλαστική αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ανταγωνιστικότητας. Οι υφές, η γεύση και η εμφάνιση πρέπει να έχουν χαρακτήρα πρωτοποριακό για τον πελάτη και πρακτικό-οικονομικό για τον επιχειρηματία η τον τεχνίτη.  Mέσα από το σεμινάριο αυτό οι  τεχνίτες ζαχαροπλαστικής και οι αρτοποιοί θα εξελίξουν τη βιτρίνα του καταστήματός τους αξιοποιώντας σωστά το προϊόν από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.  Θα παρουσιαστεί μια μίνι γκάμα βιτρίνας ζαχαροπλαστείου αποτελούμενη από μεγάλα γλυκά, ατομικά γλυκά και γλυκά ταξιδιού (σύνθετα κέικ, τάρτες με μεγάλη αντοχή εκτός ψυγείου),  η οποία παράλληλα θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί τις τεχνικές αυτές και σε άλλα προϊόντα.  Μια τέτοια ανάλυση περιλαμβάνει τεχνικές όπως cremeux- supreme, mousse, glacage επικάλυψης, πραλίνες ξηρών καρπών, και τεχνικές μακράς συντήρησης των παρασκευών. 

 

Προσδοκίες και στόχοι

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να γνωρίζει και να εφαρμόσει άμεσα τις τεχνικές αυτές (cremeux- supreme, mousse, glacage επικάλυψης, πραλίνες ξηρών καρπών, και τεχνικές μακράς συντήρησης των παρασκευών) στην παραγωγή του.