• Τεχνικές Cremeux- supreme 
  • Τεχνικές Mousse
  • Τεχνικές Glacage Επικάλυψης
  • Τεχνικές Πραλίνες Ξηρών Καρπών
  • Τεχνικές Μακράς Συντήρησης 
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητής Ευγένιος Βαρδακαστάνης
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς, αρτοτεχνίτες, ζαχαροπλάστες
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Ένα σεμινάριο με έμφαση στην σύγχρονη ζαχαροπλαστική και τις νέες τάσεις στις τάρτες και τα γλυκά ταξιδίου, απο τον διάσημο Pastry Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία Ευγένιο Βαρδακαστάνη.  Mέσα από το σεμινάριο αυτό οι τεχνίτες ζαχαροπλαστικής και οι αρτοποιοί θα εξελίξουν τη βιτρίνα του καταστήματός τους αξιοποιώντας σωστά το προϊόν από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.  Θα παρουσιαστεί μια μίνι γκάμα βιτρίνας ζαχαροπλαστείου αποτελούμενη από τάρτες, ατομικά γλυκά και γλυκά ταξιδιού.  Παράλληλα θα παρουσιαστούν νέες τεχνικές ζαχαροπλστικής και μοναδικές δημιουργικές συνταγές.

 

Προσδοκίες και στόχοι

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν άμεσα τεχνικές σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, αλλά και δημιουργικλες ιδέες στην παραγωγή τους.