• Τεχνικές ανοιγματος φύλλου
  • Γεμίσεις
  • Πρακτική άσκηση
  • Εισηγητής Κωστής Κωστάκης
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Ερασιτέχνες, Home Bakers
  • Επίπεδο Επίπεδο 1 Εισαγωγικό

    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν στους σπουδαστές εκπαίδευση πάνω σε βασικές έννοιες και τεχνικές.

Περιγραφή

Από τα νοστιμότερα εδέσματα της πλούσιας και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, οι πίτες αποτελούν γευστικά αριστουργήματα που ξυπνούν παιδικές μνήμες γεμάτες ευωδιές και γεύσεις.

Ο σεφ Κωστής Κωστάκης, έχοντας ήδη εκδώσει το βιβλίο του «Πίτες από χέρι», θα μας εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να µάθουμε την τεχνική ανοίγματος του φύλλου ώστε να αναβιώσουμε στην καθημερινότητά μας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες µας παλιότερα.  Θα μας παρουσιάσει, µια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρμοσμένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής µας.

Οι πίτες, ανάλογα µε τα έθιμα του τόπου, είναι ψημένες στον φούρνο ή στο τηγάνι.  Στο σεμινάριο αυτό ο Κωστής θα μετατρέψει τις παραδοσιακές συνταγές έχοντας προσθέσει τη δική του προσωπική πινελιά, µε σκοπό όχι να τις μεταλλάξει, αλλά να τους προσδώσει µια πιο φρέσκια και σημερινή µατιά.

Προσδοκίες και στόχοι

Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις μας προκειμένου να ανακαλύψουμε τεχνικές για τραγανό και νόστιμο φύλλο και επιπλέον να μάθουμε να κάνουμε σωστούς συνδυασμούς γεμίσεων.