• Τεχνολογία Προζυμιών
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Τεχνικές Διακόσμησης
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητής Ezio Marinato
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς και λοιπούς εργαζομένους αρτοποιείων
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Ένα σεμινάριο βασισμένο στην Ιταλική Αρτοποιητική Παράδοση με τον διάσημο ιταλό αρτοποιό Ezio Marinato. O Ezio Marinato το 2002 ήταν ο νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αρτοποιίας στην Ελβετία και το 2007 νικητής στην κατηγορία «Γεύση και Θρεπτική αξία» στο Παγκόσμιο Κύπελο Αρτοποιίας στην Lyon της Γαλλίας. Μαζί του οι σπουδαστές θα παρασκευάσουν προζυμένια Panettone, τσιαπάτες, pizza, focaccia και αλλες παραδοσιακά ιταλικές συνταγές.

 

Προσδοκίες και στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα έχουν πλήρη γνώση των ιταλικών προζυμιών Lievito Madre, Biga. Θα καταλάβουν τη σημασία των τεχνικών ζυμώματος και ωρίμανσης και θα αναγνωρίσουν τις αυθεντικές γεύσης της Ιταλικής αρτοποιητικής κουλτούρας.