• Τεχνικές Ζυμώματος
  • Τεχνικές Ανοίγματος Χειροποίητου Φύλλου
  • Παρασκευή Γεμίσεων
  • Τεχνικές Ψησίματος
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητής Florian Ogici
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι, 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς, τεχνικούς αρτοποίησης, σεφ
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις των συμμετεχόντων προκειμένου να δούνε το φύλλο και τη γέμιση του πέρα από αυτό που είναι. Να ανακαλύψουν τεχνικές για υγιεινό και νόστιμο φύλλο και να συνδυάσουν γεμίσεις που θα μπορέσουν να πουλήσουν ως ένα πλήρες γεύμα.  Θα ξεκινήσουν με την προετοιμασία φύλλου που θα είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των συνταγών. Θα παρουσιαστεί, Φύλλο Χωριάτικο, Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ζύμη Κουρού, Ζύμη Κουρού Ολικής Άλεσης, παραδοσιακό φύλλο.  Θα μιλήσουν για κάθε γέμιση ξεχωριστά και θα δοθούν οι αντίστοιχες συνταγές.

 

Προσδοκίες και στόχοι

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε σπουδαστής θα μπορεί να φτιάχνει ποιοτικές πίτες, να υποστηρίξει μια αντίστοιχη παραγωγή και θα είναι σε θέση να γνωρίζει πως να κάνει σωστούς συνδυασμούς υλικών.  Συνδυάζοντας 2 αγαπημένα υλικά, το φύλλο και την εκάστοτε γέμιση, θα είναι σε θέση να δημιουργεί ένα νόστιμο και υγιεινό snack, γεύμα ή γλυκό, μέσα σε μια λαχταριστή πίτα.