January 2019
  • 09/01/2019
    Love to Bake Courses: New program for the 1st Semester 2019

    Greek Baking School and Agiou Georgiou Mills present to you the program of the 1st semester of 2019.

  • December 2018
  • 07/12/2018
    New Seminar Program, 1st Semester 2019

    Greek Baking School announces the new seminar program for the 1st semester of 2019.

  • June 2018
  • 14/06/2018
    ΝΕW Seminar Program for the second semester of 2018

    Greek Baking School in the framework of the continuous education and training of bakers announces the ΝΕW seminar program for the second semester of 2018 on the pillars of bakery, confectionery and bakery management.

  • May 2018
  • 10/05/2018
    1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής. Υπό την καθοδήγηση του Josep Pascual, με τη συνεργασία 5 διεθνούς φήμης αρτοποιών & ζαχαροπλαστών.

    Μια μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες Αρτοποιούς, Ζαχαροπλάστες και Chef είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν οι σπουδαστές της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας.  Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής πραγματοποιηθηκε στην Ελλάδα στις 7-9/5/2018.

  • January 2018
  • 05/01/2018
    Νέο πρόγραμμα Σεμιναρίων Α' 6μήνου 2018
    1. Νέο πρόγραμμα Σεμιναρίων Α 6μήνου 2018
    2.  
    3. Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας έχει στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένα και ταχύρρυθμα σεμινάρια αρτοποιίας, τεχνολογίας τροφίμων και μάρκετινγκ αρτοποιείου, προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τον επαγγελματία, ώστε να διακριθεί.
    4.  

       

       
      Πρόγραμμα Α΄6μήνου Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας

       

  • August 2017
  • 31/08/2017
    Yπεύθυνος Σπουδών Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας

    Τον ρόλο του υπεύθυνου σπουδών αναλαμβάνει o Χάρης Παπαλίτσας παράλληλα με τα δικά του επαγγελματικά καθήκοντα.

    Ο Χάρης  Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε  από νεαρή ηλικία στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet” στο Βόλο, από όπου και αποφοίτησε το 2013.

  • May 2017
  • 29/05/2017
    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Τεχνικές Αρτοποίησης: Αργή, Ελεγχόμενη, Απευθείας Ωρίμανση της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας

    Κερατσίνι 29/5/2017- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25/5/17 το 10ο κατά σειρά σεμινάριο της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας, με θέμα: «Τεχνικές Αρτοποιίησης: Αργή Απευθείας, Ελεγχόμενη Ωρίμανση». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Κερατσίνι.

  • March 2017
  • 22/03/2017
    "Sandwich: Bread Bases & Filling Recipes" Seminar

    The new trimester of Greek Baking School started with the seminar Sandwich: Bread Bases & Filling Recipes".

    Our lecturers Vassilis Mandros (Executive Chef) and Dimitris Fragoyiannis (Loulis Mills Technical Consultant), presented a large variety of bases for sandwich bread and fillings. Recipes and techniques for mainstream, healthy, Greek and gourmet sandwiches were presented to the students who had the chance to enjoy the hands on practice.

  • February 2017
  • 23/02/2017
    Short Seminar_Artoza Exhibition: Self -Control System Application_ Minimum Prerequisites

    Greek Baking School will conduct a lecture in Artoza exhibition, on Friday March 3 at 2.30 pm in the seminars hall of Metropolitan Expo. The lecturer, Mr. Nikolaos Gkionis is a food scientist, professor of Greek Baking School and head auditor of TUV Austria Hellas.

  • 23/02/2017
    We participate in ARTOZA

    Greek Baking School is participating to the 15th Bakery and Pastry Convention Artoza. Come and meet us at Hall 3, booth C11-D14 and learn everything about our new seminars program from our staff and specialised lecturers.  

  • 23/02/2017
    New Seminars Program

    We just announced the new seminars' program for the spring trimester of 2017. Having successfully completed the first seminar circle, the new trimester starts with 14 whole new seminars which will commence on March 15th and be completed on June 16th.

  • December 2016
  • 01/12/2016
    Ολοκλήρωση κύκλου σεμιναρίων

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο επίσημο τετράμηνο λειτουργίας της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας με την διεξαγωγή 7 σεμιναρίων. Πάνω από 90 επαγγελματίες του χώρου της αρτοποιίας από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 58 ωρών.

    Άπό τον Πυλώνα Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Αρτοποιείου πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια " Τεχνολογία Προζυμιών", "Σάντουιτς_Βάσεις ψωμιού και Συνταγολόγιο Γέμισης", αλλά και "Τεχνίκές Ταχείας και Βραδείας Αρτοποίησης¨

  • November 2016
  • 04/11/2016
    "Introduction to Bakery Costing" Seminar

    Costing and application of costing in determining results and in decision-making in the baking industry, were the focus of the seminar held from 2 to 4 November 2016.

  • October 2016
  • 18/10/2016
    "Sour-dough Technology" Seminar

    The "Sour-dough technology" seminar was conducted on 17 & 18 October by Eleni Kamarda and Mihalis Orestidis.

  • September 2016
  • 23/09/2016
    "Sandwich: Bread Bases & Filling Recipes" Seminar

    There was considerable interest for the "Sandwiches" seminar organised on 21-23 September 2016.

  • 16/09/2016
    "Rapid - Slow Maturation Techniques" Seminar

    The "Rapid - Slow Maturation Techniques" seminar was conducted on 15 & 16 September by Mihalis Orestidis & Dimitris Fragoyiannis.

  • 06/09/2016
    Official Opening of Greek Baking School

    Professional bakers from all over Greece attended the "Introduction to Bakery Marketing" seminar that was conducted by Mihalis Pantavos, Retail Specialist - Business Consultant & Trainer.

  • June 2016
  • 15/06/2016
    Agricultural University of Athens students visit

    Greek Baking School welcomed postgraduate students from the Food & Farming Business Organisation & Administration department of the Agricultural University of Athens.

  • May 2016
  • 25/05/2016
    IEK Salamina visit the Greek Baking School

    The students of the public Vocational Training School (IEK) of Salamina, department of Baking & Pastry visited Greek Baking School!

  • 18/05/2016
    IEK Xini students visit the Greek Baking School

    Students from the Xini Athens Vocational Training School (IEK) visited Greek Baking School.

  • 10/05/2016
    Pastry students from IEK Etoile visit the Greek Baking School

    Students from the Pastry department of the Etoile School, along with the Communication and Public Relations Manager Ms Sissy Nika were given a tour of Loulis Museum, Loulis Mills and Greek Baking School, in Keratsini.

  • 09/05/2016
    Student Chefs from the Piraeus Vocational School at the Greek Baking School

    Student Chefs from the Piraeus Vocational School visited the Greek Baking School.

  • April 2016
  • 14/04/2016
    Greek Baking School on Social Media

    In April, Greek Baking School launched its presence on social media!

  • December 2015
  • 07/12/2015
    Pilot Seminar "Sour-Dough Breads", December 2015

    On 03, 07 & 09/12/2015 Eleni Kamarda presented the seminar of "Sour-dough breads". The School's oven really did its job and the whole hall filled with aromas of Greece.

  • November 2015
  • 16/11/2015
    Pilot Seminar "French Bakery I", November 2015

    It is said that the baguette has taken its name from the conductors' baguette. What is the proper length and the right structure of the authentic baguette? What other breads are definitive of French bakery?

  • 02/11/2015
    Dionysis Alerta's festive recipes, November 2015

    On 02 & 04/11/2015 the hall of the Greek Baking School filled with aromas and flavours of Christmas.

  • October 2015
  • 12/10/2015
    Pilot Seminar "Ingredients and Raw Materials Management"

    Professor Theofanis Georgopoulos was the lecturer of the seminar "Ingredients and Raw Materials Management" which was held in October at the Greek Baking School.