• Κορυφαίες Τεχνικές Διακόσμησης
  • Τεχνολογία Προζυμιών
  • Τεχνικές Ωρίμανσης
  • Τεχνικές Δημιουργίας Προζυμιών
  • Τεχνικές Συντήρησης Προζυμιών
  • Τεχνικές Ζυμώματος
  • Τεχνικές Ανοίγματος Pizza
  • Σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής
  • Σωστός Συνδυασμός Υλικών
  • Υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση
  • Εισηγητές Josep Pascual , Rachel Blanchon & Christian Gillet, Francesco Genchi, Χάρης Παπαλίτσας, Oriol Balaguer
  • Τοποθεσία Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Σπετσών 1, Κερατσίνι 18755
  • Ενδιαφέρει Επαγγελματίες αρτοποιούς και λοιπούς εργαζομένους αρτοποιείων
  • Επίπεδο Επίπεδο 2 Μέτριας δυσκολίας

    Απευθύνεται σε αρτοποιούς, υπαλλήλους αρτοποιείων και λοιπούς εργαζομένους του κλάδου τροφίμων οι οποίοι  είτε διαθέτουν εμπειρία είτε έχουν λάβει επαγγελματική κατάρτιση.
    Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα ώστε να αναπτύσσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία των σπουδαστών, ανάλογα με τον πυλώνα εκπαίδευσης, βοηθώντας τους έτσι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Περιγραφή

Το πρώτο Διεθνές σεμινάριο αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Τρεις κορυφαίοι αρτοποιοί, ένας κορυφαίος ζαχαροπλάστης, ένας κορυφαίος pizzaiolo και μια εξειδικευμένη στον τομέα των τροφίμων χημικός θα απαρτίσουν το τριήμερο πρόγραμμα του σεμιναρίου. Μέσα από την τριβή με επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες οι σπουδαστές θα μπορέσουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αποκομίσουν νέες καινοτόμες ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν την διαφορά.

 

Προσδοκίες και στόχοι

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμιού, ζυμώματος και ωριμάνσεων καθώς και σύγχρονες τεχνικές από τον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Επίσης θα έχουν αποκομίσει όλη την θεωρητική γνώση πίσω από τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν προκειμένου να στηρίξουν αντίστοιχες παραγωγές.